sábado, 12 de julio de 2014

                                                                      ODA POÉTICA
                                                              Biblioteca Rubió i Balaguer
                                                                   Sant Boi de Llobregat


El dia 18 de juny vaig presentar el llibre de poemes pòstum de Paco Candel que ha impulsat Joana Gardés. Amb un pròleg magnific del poeta i director de la Fundació Lluís Carulla i President del CONCA Sr. Carles Duarte i Montserrat i ha editat Ediciones Carena de Barcelona.

Per coincidència amb altres actes i reunions semblants l'assistència no fou tant amplia com l'interès que despertà la presentació d'aquesta "Oda poética" d'en Paco Candel a Sant Boi, dins el marc d'aquesta magnifica Biblioteca i, que posa al lloc que l'hi correspon la presentació d'un llibre, tal i com vaig dir en algun passatge de la  meva intervenció.

 
 
Tal com podem veure a les fotografíes, a la taula hi forem la Sra. Joana Gardés, com la persona que  ha aconseguit amb la seva empenta publicar el llibre, la Directora de la Biblioteca Sra. Teresa Pagès Gilibets, que ens va atendre perfectament i tinguè cura de l'acte i, jo mateix. També les atencions, i l'autoria de les fotos a la Sra, Maria José Maya.
 
 
 
Començant el meu parlament, després de les oportunes presentacions i prolegòmens 
 
A primera fila es veuen Consolació Calderón, la meva dona i Carmen, la seva germana.
 
 
 
 
Imatge de les paraules previes per part de la Directora Teresa Pagès Gilibets i, part del públic.
 
 
 
 
Diversos moments de la meva xerrada
 
Durant les meves paraules vaig destacar que veritablement per a mi, no fou una sorpresa el fet de que en Candel escribís poesía, donat que el 1983 a través de la galeria d'Art "Taller de Picasso" de Barcelona s'em proposes de fer un llibre amb poemes d'en Paco i il·lustracions meves, que jo vaig iniciar inmediatament, el projecte no va reeixir i, en Paco va dir-me que els poemes si els volia que m'els quedés, cosa que vaig fer. Ara alguns d'ells son en aquesta "Oda".
Hi ha poemes anteriors i posteriors als que jo coneixia. D'aquests, dels primers, datats els anys 50 i que en el llibre apareixen a partir de la pagina 115 i en recorren unes quantes, m'han mostrat un Paco Candel que, essent molt jove i no sabent ben bé cap on el portaría el destí, tenia un coneixement del que es coïa en el món poètic més avançat i experimental, que si, em va sorprendre, doncs ho veig prou proper a això que en diem "Poesía visual" 

 
 
 


Podría hacer una síntesis de lo dicho mas arriba, aunque lo importante es el libro y dejar constancia del acto de presentación llevado a cabo.No hay comentarios:

Publicar un comentario