lunes, 6 de enero de 2014

Els altres catalans. de Francesc Candel. 50 anys.

 
 
 Estem ja al mes de juny de 2014.
 
S'han produït infinitat d'actes sobre Francesc Candel i la publicació del seu  llibre més emblematic. Conferències, presentacions de llibres i publicacions tan a nivel institucional com particular a diferents indrets. Resulta tan intens el programa, que no he tingut temps material per anar-ho explicant al seu moment en aquest blog i a més, al no disposar d'imatges no puc fer-ho evident.
En quant em sigui posible ho faré.
 
També s'ha multiplicat la meva propia activitat. Diversos escrits, participació en xerrades, i preparació d'exposicions col·lectives i individual han acaparat la meva atenció.
Ho anirem veient.
 
 
Avui 10 de maig de 2014, estem de ple ja en l'any de Els altres catalans i, des de el 17 de febrer en que va fer-se la presentació del programa d'actes commemoratius s'han anat multiplicant, tant a Barcelona com L'Hospitalet. L'acte fou al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat i intervingueren el Sr. Jaume Sobrequés director del Museu d'Història de Catalunya, el President de la Generalitat de Catalunya Sr. Artur Mas; i els Srs. Salvador Cardús, sociòleg i patró de la Fundació Paco Candel; Rafael Hinojosa, ex parlamentari i patró de la Fundació; l'ex president de la Generalitat i patró de la Fundació Sr. Jordi Pujol, així com el President de l'entitat Sr. Pere Baltà.  Al no tenir imatges dels diferents actes i conferències no puc penjar-les en aquest blog. Tant bon punt en tingui ho faré.
 
 
 
 
 
 
Hoy 10 de mayo de 2014 y estando ya de lleno en la conmemoración del año de "Els altres catalans" que arrancó el 17 de febrero, con la presentación del programa de actos en el Saló de Sant Jordi del Palau de Generalitat de Catalunya. Actos ya en estos momentos que se han ido multiplicando, y en el que intervinieron el President de la Generalitat Sr. Artur Mas; el ex presidente i patrón de la Fundació Paco Candel Sr. Jordi Pujol; los Srs. Salvador Cardús, sociólogo y Rafael Hinojosa ex parlamentario, ambos patronos de la entidad; el Sr. Jaume Sobrequés director del Museu d'Història de Catalunya y el Presidente de la Fundació,Pere Baltà. Al no disponer de imágenes de los diferentes actos no puedo insertarlas en el blog. Tan pronto me sea posible lo haré.
 
 
 
 
 
Encetem el 2014 i com a noticia que m'afecta personalment i directa, hi ha el 50è. aniversari de la publicació de Els altres catalans, d'en Francesc Candel, obra clau i de referencia per entendre força aspectes sobra la qüestió migratoria i la classe obrera i marginació, durant bona part del segle XX.
 Actes impulsats per la Fundació Paco Candel, creada per un grup de persones que d'una manera o altre s'estimavem en Candel l'any 2005 i, que avui, malgrat els temps que vivim no ha volgut passar per alt aquesta data, i on tinc l'honor d'haver-hi contribuit, quan s'em proposar cedint l'obra  - un dibuix - que serví com a imatge-logo, insignia (pin) i posteriorment escultura, que s'entrega com a guardó cada any pel Memorial Francesc Candel.
 
 
 
Dibuix original "Permanència" que dona peu al logo de la Fundació.
 
 
 
Primer triptic informatiu de la fundació Paco Candel
 
 

 
Targeta d'invitació a l'acte de presentació de la Fundació
 
 

 
En este comienzo de año 2014 y como noticia que me afecta directa y personalmente, está la de cumplirse el 50 aniversario de la publicación de "Els altres catalans", Los Otros catalanes. Obra clave de referencia para comprender aspectos de suma importancia de las emigraciones en la Cataluña del siglo XX.
 
Actos impulsados por la Fundació Paco Candel de la cual soy Patrón fundador y con la que colaboro desde antes de su inicio como tal, cediendo, a partir de un dibujo anterior "Permanència" la imagen del mismo convertida en el logo de la entidad, además de la insignia "pin" y escultura que se entrega anualmente como reconocmiento a personas y entidades como Memorial Francesc Candel.
 
 
 
 
Una de les invitacions del Memorial.
 
 
 
Insignia en argent (pin)
 
 
La presentació de tot el programa, que abastarà gairebé tot l'any 2014 será presentat oficialment el proper mes de febrer al Palau de la Generalitat.
Oportunament aniré incorporant imatge i noticia al blog.



                                               

Escultura en bronze que s'entrega com a Memorial Francesc Candel de forma anual

No hay comentarios:

Publicar un comentario